Social Icons

Saturday, 31 December 2011

Memoir ceria KRS 2011 [RIJAL]

KEM REMAJA SINERGI 2011
23-25 DIS 2011
KEM PECAH BATU MANONG PERAK

assalamualaikum... terlebih dahulu! bismillahirrahmanirrahim... gambar-gambar yang dipaparkan ini tidak mendapat kelulusan lembaga perfotoan negara. jadi ana dengan suka ati mengupload... hahahaha. ok2, afwan disini tdak diceritakan secara detail apa yang kami telah lakukan hehehe... (nak tau jgak? join la tahun depan...!) ok2 apa yang anda saksikan nnti hanya momen-momen manis KRS, adapun dialog sesama ikhwah di bahagian caption, itu cuma rekaan semata-mata... hehe...  



Ok... jom start pengembaraan...!! 


 Yang ni Team main masak-masak :
 ini la main power dalam kem ni. kalau dorg x gerak... kebulur la jawabnya...

"Akh, tak buleh putus la..."

"takpe... smua ade gigi... pandai-pandai la dorg..."
"akhi... antum rasa ana hensem x?"

"antum...? errr... hensem..."



"eh. antum konfom ada letak garam ka tadi ni...?"

"ade... dah masuk sekilo dah tadi..."

Oh! Oh! lupa... ni la.. en. Kem Kom!


"Cepat la amik gambar akhi... ana dah cramp posing ni..."

dan banyak aktitiviti menarik... !

"ntum ni kan pesakit, kena la belakon btul-betul..."

"ok2.. erk.. peningla peningla..."


"ok ana tya pndapat antum, mana kekuatan hang Tuah?"

"eh. ini ade masuk dalam modul ke soalan ni?"

"antum rase... ada org akan amik gambar ana x.?"

"jgan gerak! ada org amik gambar kita skrang ni. yes!"

"ok ana tya ntum. sapa fasi paling hensem d cni..?"

"akhi I***S!"

"Ya btol!"

"eh... ade camera la.. freeze smua freeze!"

"erk. baru nak tanye..."

"akhi... bleh x ana tye?  antum x tukar baju ke? macam baju smalam
je ana tgok?

"huh? '

"Hm... Kenape antum berbaris ni...?"

"la... antum, yang suroh!!"

"adeh... sape plak blum mandi ni..."

"huh... antum pun ada thidu bau masam...? buat x tau je lah"

"Dengar ana nyanyi k... lalala~"

"Ces! bajet suara merdu la tu... piiirah."


"Ngehehe... tgok la kehebatan ana...!"


"HAHAHA! jatuh... padan muke.. tgok ana plak!"
"aaaaa!!"

"hah tu la ktawakan org lagi... kan da jatuh!"
"TUNGGU AKH!! kluang man datang utk selamatkan antum ni!"
"huh! macam budak-budak... kita lepak sini je la. cool..."

"entah. main kluang man plak tu... ish3!"



"ade sape-sape lagi x. nak try?! murah je... 20 sen sekali."

"baik cakap, ape antum buat ni..."

"err.. ni... kami tengah surf internet, cari cara-cara tbaru masak nasi."

"Baik... sape... rase die hensem... turun tangan....

 hmp. perasan plak antum semua ni..."

"hehe... antum, tak mandi lg eaa.. hehe.."

"eh..! uuudddooh!"

"Hmm... antum tgok ape ni akh?"

"ni... banner ni, seumo hdup ana x penah jumpa
banner secantik ni..."

"ana nyanyi, pastu antum ikut k. Do Re Mi... Tiga org sahabat..~"

"adeh... x larat la nak nyanyi..."

"Hmm... x+2x =3y? eh. buku ape ni...?"

"Buka ayat 24:26.  ana bagi seminit! antum kena hafal ayat ni..."

"seminit...?! huh, ana dah hafal dah... x payah suroh pun.."

"akhi, agak-agak kenape manusia mudah lupe..."

"hm... ana rasa sbb masa kecik2 dulu x minum enfagrow kowt...?"

"aum...! aum..! aum...!"


"eh... ape ni... x acila..! aum! aum! da dkat dah ni... aum!"

"hehehe... meh sini tali antum..
ana ikat antum smua d pokok ara... meh ikut ana!" 

"ngeh ngeh ngeh! kesian geng harimau tadi.. trok kena.. haha"

"ha. tgok team kambing...! hanya mmpu tsenyum kambing...!"

"weh, antum tgok x tadi ada ikhwah men golek2 dekat bukit tadi..."

"iyyyyaae?! ish ish ish..."
***

huhuhu... semua dialog ini tdak lebih hanya sebagai gurauan belaka... ana mohon maaf kepada mereka yang terlibat secara langsung atau tidak... hehehe.

'JANGAN MARAAAH...!!'(^__^)

uhibbuka fillah akhi... pajang umur, murah rezeki.. jumpa laaaaagi...!!

oh ana lupa...!

kalau ada gambar antum yang x menampakkan kehenseman antum kan... salahkan dia ni...


dia la yang amik gambar antum... hehehe... :p 
***

"Barang siapa mengerjakan kebajikan, dan dia beriman, maka usahanya tidak akan diingkari (disia-siakan), dan sungguh, Kamilah yang mencatat untuknya"
[21:94]

Mudah-mudahan setiap pengorbanan yang mengalir untuk menjayakan program ini, dibeli Allah semuanya... 

ameen.


6 comments:

Alif Yusof said...

Hahaha..syok tu. teringat masa zaman sekolah dulu. hehe

idris bin hasyin said...

syok... HUHU...

faizulosman said...

x dpt nk tgok gambar... asal kuar je kosong gambarnye... kene refresh bnyk2 kali...

idris bin hasyin said...

hehe... pegi FEP.. line baek punya...

Anonymous said...

oooo dah pandai nulis blog aaaa....
assalamua'laikum wbt

AAM

idris bin hasyin said...

Hehe... wa alaikumsalam... X pandai pun... ooo... AAM. ana tau sapa... Jzkk sudi singgah...(^_^)